top of page
 Resim EÄŸitmeni ÇaÄŸla Tugal Göksu

1964 yılında İstanbul’da doğdu.

1986 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Temel Sanatlar ve Bilimler Bölümü’nden mezun oldu.

Mezuniyet sonrası Adnan Çoker Atölyesi’nde desen dersleri aldı.

Çeşitli eğitim kurumlarında resim dersleri verdi.

4 kişisel, yurtiçi ve yurtdışında 30 karma sergiye katıldı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bomonti Kampüsünde, Temel Sanat Uygulamaları dersleri vermektedir.

Halen çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir.

 

www.caglagoksu.com 

 Resim ve Desen

İnsanlık tarihinin başlangıcından günümüze kadar gelen süreçte, insanoğlunun kendini resimleyerek ifade etmesi vardır. Bu anlatımlar ilk zamanlarda büyüsel, doğaya hüküm, dini inanç ve kahramanlık içeren konularla kendini gösterir.

Rönesansa kadar sanat kavramı ile buluÅŸmayan, haber niteliÄŸini taşıyan resim sanatı, Avrupa'nın 15.YY da geçirdiÄŸi kültür devrimi olan Rönesans'ta saygı duyulan bir üretim olmuÅŸtur.17.YY da Flaman sanatında artık konular insanın genel yaÅŸamına çevrilmiÅŸtir. 

Büyük sanatçıların başında Rembrant vardır, Işığı-gölgeyi, deseni ustalıklabizlere sunan ve sanatçı olarak atölye çalışmaları ile para kazanmaya baÅŸlayanlarınbaşını çekmektedir. 18. Y.Y. da Romantizm akımıyla, Ä°ngiltere'de doÄŸanın fırtınalı ve hüzünlü resimlerini görmeye baÅŸlarız. 

19.YY.da artık doÄŸaya tamamen kendini bırakan Empresyonistler kentleri,kırsalları, deniz ve nehir manzaralı gibi konularıiÅŸleyen ve ışık oyunları ile zenginleÅŸtirdikleri resimleri ile dönemlerine imza atarlar. 

Expresyonistleri izleyen sürrealistler ise hayal dünyasının soyut kavramları ile günümüz sanatının öncüsü olurlar. I. ve II. Dünya savaşlarının sanatçılar üzerinde etkisi tartışılmaz. Kapitalizm ve makina çağına isyan başlamıştır. Dada akımıyla soyut sanat doruk noktasını bulur.

Tüm zamanların, akımların ve ekollerin etkisinde dahi resim sanatının vazgeçilmez tek öğesi "Desen" dir. Desen eÄŸitim almak isteyen yeteneÄŸi olan veya olmayan her kiÅŸinin öğrenebileceÄŸi kurallardan oluÅŸur. 

Sanat, kültürün ve insanın duygularının ifadesinin en naif şekilde anlatımıdır. Çağı anlamanın, insanı anlamanın, duyguları öğrenmenin ve mutlu olmanın anahtarı olan sanatın bizi buluşturması dileği ile ....

bottom of page